Thursday, March 17, 2011

Langauges of Singapore ளன்கௌகெஸ் ஒஃப் Sஇன்கபொரெ Bahasa Singapura 新加坡的语文

The Singapore government recognizes four official languages: English, Malay, Chinese (Mandarin), and Tamil.[1] These official languages, along with a multitude of other languages, reflect Singapore's multiracial, multicultural and multilingual nature. As of 2009, there are more than 20 languages identified as being spoken in Singapore.[2][3] Singapore's role as a trading settlement in colonial times, and now a prominent cosmopolitan center of trade and services, has long attracted foreigners from Asia and beyond. The languages they brought with them greatly influenced the languages in Singapore.

Tஹெ Sஇன்கபொரெ கொவெர்ன்மென்ட் ரெகொக்னிழெஸ் ஃபொஉர் ஒஃப்ஃபிகிஅல் லன்குஅகெஸ்: ஏன்க்லிஷ், Mஅலய், Cஹினெஸெ (Mஅன்டரின்), அன்ட் Tஅமில்.[1] Tஹெஸெ ஒஃப்ஃபிகிஅல் லன்குஅகெஸ், அலொன்க் வித் அ முல்டிடுடெ ஒஃப் ஒதெர் லன்குஅகெஸ், ரெஃப்லெக்ட் Sஇன்கபொரெ'ஸ் முல்டிரகிஅல், முல்டிகுல்டுரல் அன்ட் முல்டிலின்குஅல் னடுரெ. ஆஸ் ஒஃப் 2009, தெரெ அரெ மொரெ தன் 20 லன்குஅகெஸ் இடென்டிஃபிஎட் அஸ் பெஇன்க் ஸ்பொகென் இன் Sஇன்கபொரெ.[2][3] Sஇன்கபொரெ'ஸ் ரொலெ அஸ் அ ட்ரடின்க் ஸெட்ட்லெமென்ட் இன் கொலொனிஅல் டிமெஸ், அன்ட் னொவ் அ ப்ரொமினென்ட் கொஸ்மொபொலிடன் கென்டெர் ஒஃப் ட்ரடெ அன்ட் ஸெர்விகெஸ், ஹஸ் லொன்க் அட்ட்ரக்டெட் ஃபொரெஇக்னெர்ஸ் ஃப்ரொம் ஆஸிஅ அன்ட் பெயொன்ட். Tஹெ லன்குஅகெஸ் தெய் ப்ரொஉக்ஹ்ட் வித் தெம் க்ரெஅட்ல்ய் இன்ஃப்லுஎன்கெட் தெ லன்குஅகெஸ் இன் Sஇன்கபொரெ.

Kerajaan Singapura mengakui empat bahasa rasmi:. Bahasa Inggeris, Melayu, Cina (Mandarin), dan Tamil [1] ini bahasa rasmi, bersama-sama dengan banyak bahasa lain, mencerminkan multiras Singapura, yang multikultural dan pelbagai bahasa. Pada 2009, terdapat lebih dari 20 bahasa dikenalpasti sebagai diucapkan di Singapura [2]. [3] peranan Singapura sebagai pelunasan perdagangan di zaman penjajah, dan sekarang pusat kosmopolitan terkemuka perdagangan dan perkhidmatan, telah lama menarik asing dari Asia dan seterusnya. Bahasa mereka membawa bersama mereka sangat dipengaruhi bahasa di Singapura.

新加坡政府承认四种官方语言连同许多其他语言的英文,马来文,中文(普通话),和泰米尔语[1]这些官方语言,反映了新加坡多种族,多文化和多语言特性截至2009年,作为正在发言的新加坡亚洲。[2] [3]新加坡作为一个殖民时代的贸易结算,而现在的贸易和服务的突出国际化中心的角色,一直受到国内外的外国人发现超过20种语言和超越。他们的语言与他们带来了极大的影响,新加坡的语言。

Tuesday, March 15, 2011

多语言新加坡社会 முல்டி-லங்குஅகே சிங்கபோரே MULTI - BAHASA SINGAPURA MULTI - LANGUAGE SINGAPORE

-PEOPLE WHO WISH TO EMBRACE SINGAPORE AS THEIR HOMELAND ARE WELCOME WITH OPEN ARMS
-人想拥抱自己的家园新加坡是张开双臂欢迎
-ORANG YANG INGIN untuk merangkul SINGAPURA SEBAGAI TANAH AIR MEREKA YANG SELAMAT DATANG DENGAN OPEN ARMS.
-பெஒப்லே வதோ விஷ் டு எம்ப்ரசே சிங்கபோரே அச தெயர் ஹோமேலாந்து ஆர் வேல்கோமே வித் ஓபன் ஆர்ம்ஸ் .

EVIDENCE 证据 BUKTI எவிதேன்சே
http://www.focussingapore.c...
http://www.moelc.moe.edu.sg/

TAMIL - INDIAN SINGAPOREAN
http://www.trc.org.sg
http://www.uptlc.moe.edu.sg/
http://www.hindisociety.com/
ENGLISH - ADMINISTRATIVE
http://www.goodenglish.org.sg/
http://www.britishcouncil.o...
http://www.ascend.edu.sg/?g...
http://www.relc.org.sg/
MALAY- MALAY SINGAPOREAN/Natio.
http://www.kgms.org.sg/
http://almarkaz.sg/cms/abou..
http://www.mllpc.sg/.
MANDARIN- CHINESE SINGAPOREAN
http://www.sctu.org.sg/
http://en.sccl.sg/