Malay மலாய் 马来人

 Malay is termed the "national language" of Singapore, and is written in the roman script.[1] To reflect Singapore's Malay heritage, Malay is used in the Singapore national anthem[28] and in military footdrill commands. Malay is generally spoken by the Malays in Singapore, the indigenous people of Singapore. Linguistically, most Malays in Singapore speak the Johore-Riau variant of Malay similar to that spoken in the west Malaysian peninsula. A few older Chinese, Indian and Eurasian Singaporeans can also speak Malay.

Melayu disebut sebagai "bahasa kebangsaan" Singapura, dan ditulis dalam tulisan Latin [1] Untuk mencerminkan warisan Melayu Singapura., Melayu digunakan dalam lagu Singapura nasional [28] dan di perintah footdrill tentera. Melayu umumnya dituturkan oleh orang Melayu di Singapura, penduduk asli Singapura. Linguistik, paling Melayu di Singapura berbicara dengan variasi Johor-Riau Melayu serupa dengan yang dituturkan di barat Semenanjung Malaysia. Beberapa lama Cina, India dan Eurasia Singapura juga boleh bercakap Melayu.

马来人又被称为“国家语言“的新加坡并在罗马文写的。[1]为了反映新加坡马来传统,马来人新加坡国歌使用[28]和军事步操命令。马来语为国语,通常所说的马来人在新加坡新加坡的土著人民。在语言,大多数马来人在新加坡马来人类似的柔佛州廖内省的变种在西马来西亚半岛发言的一些年纪较大的华人,印度人和欧亚新加坡人也可以马来语。

Mஅலய் இஸ் டெர்மெட் தெ "னடிஒனல் லன்குஅகெ" ஒஃப் Sஇன்கபொரெ, அன்ட் இஸ் வ்ரிட்டென் இன் தெ ரொமன் ஸ்க்ரிப்ட்.[1] Tஒ ரெஃப்லெக்ட் Sஇன்கபொரெ'ஸ் Mஅலய் ஹெரிடகெ, Mஅலய் இஸ் உஸெட் இன் தெ Sஇன்கபொரெ னடிஒனல் அன்தெம்[28] அன்ட் இன் மிலிடர்ய் ஃபூட்ட்ரில்ல் கொம்மன்ட்ஸ். Mஅலய் இஸ் கெனெரல்ல்ய் ஸ்பொகென் ப்ய் தெ Mஅலய்ஸ் இன் Sஇன்கபொரெ, தெ இன்டிகெனொஉஸ் பெஒப்லெ ஒஃப் Sஇன்கபொரெ. ளின்குஇஸ்டிகல்ல்ய், மொஸ்ட் Mஅலய்ஸ் இன் Sஇன்கபொரெ ஸ்பெஅக் தெ Jஒஹொரெ-றிஔ வரிஅன்ட் ஒஃப் Mஅலய் ஸிமிலர் டொ தட் ஸ்பொகென் இன் தெ வெஸ்ட் Mஅலய்ஸிஅன் பெனின்ஸுல. ஆ ஃபெவ் ஒல்டெர் Cஹினெஸெ, ஈன்டிஅன் அன்ட் ஏஉரஸிஅன் Sஇன்கபொரெஅன்ஸ் கன் அல்ஸொ ஸ்பெஅக் Mஅலய்.